Kom spreken over wat er bij je leeft: uitputting, depressie, angst, twijfel, verlangen, schaamte, stemmen horen, storende gedachten en zoveel meer dat enkel over jou en door jou besproken kan worden.
In 2013 studeerde ik af als bachelor in de toegepaste psychologie.
Sinds 2015 ben ik werkzaam als psychotherapeut met een ruime doelgroep van mensen met psychische problemen.
In 2017 studeerde ik af aan de academie voor Integratieve-humanistische psychotherapie.
Daarnaast ben ik 7-tal jaren actief geweest als psychodiagnosticus en (groeps-/familie) therapeut op een opnamedienst voor psychose en aanverwante persoonlijkheidsproblemen (ASS). Hier is mijn grote liefde voor de psychoanalyse ontstaan. Daarom volg ik elk jaar opleiding als deelnemer bij de Kring voor psychoanalyse (ppak).
Dit referentiekader heeft mij ontzettend veel geleerd over hoe krachtig mensen kunnen standhouden, ondanks de kwetsbaarheid.
Er zijn altijd mogelijkheden, gewoon omdat we uniek zijn. Echt luisteren is van belang om jouw mogelijkheden onder de loep te nemen. Dat is een gerafineerd proces.
Kwetsbaarheid wordt vaak verkeerd begrepen en onderschat.
We leven in een maatschappij van feiten, maar het proces erachter wordt soms te weinig gezien. Mensen verdienen een kans om te groeien in wat van hen is, niet om zich te moeten bewijzen aan een ander. Zuurstof geven aan kwetsbaarheid en kracht, is als water geven aan een plant.
Daarom ben ik mede kernlid van het project omtrent psychosegevoeligheid "El Camino Bekegem". Een project die een stem geeft aan iedereen die betrokken is met het thema van psychose gevoeligheid.
We baseren ons op het model van Seikula: "Open Dialogue".
Momenteel werk ik als werknemer binnen de module van positieve heroriëntering met gezinnen vanuit rechtsreeks toegankelijke jeugdhulp.
Integratieve psychotherapie: Gesprekstherapie als basis en mogelijkheden tot technieken als relaxatie, visualisatie, autosuggestie, RET(rational emotive therapy), focussing, creatieve therapie, bewuste zelforganisatie en motivatie, oplossingsgericht werken.
‘Gesprekstherapie is de basis van de therapie. In het spreken ontstaan we en al sprekend komen we in dialoog met de ander en met onszelf. M.a.w.: spreken is veel meer dan denken, het brengt onze innerlijke dialoog op gang. Misschien worden we daardoor wel meer wie we zijn, zonder aarzeling of schuld? Soms kunnen woorden snijden, maar soms kunnen ze terug wat leven brengen. Vaak geven ze houvast, helpen ze begrijpen en geven ze ons terug meer de regie over ons leven. ’
Tekst - 'Klik op download file'
een_leven_voorbij_de_diagnose.pdf |